Monthly Archives: July 2018

//July

The Luxury Of Emerald Garden

De'Emerald Garden & Event adalah sebuah event space yang bertemakan garden mewah versetail . Pelbagai event boleh dilaksanakan seperti Tunang, Nikah, Sanding, Hari Jadi, Hari Guru, Reunion, Majlis Corporate, Program Amal, Hi-Tea atau Dinner dan banyak lagi . Kami akan memberikan anda pengalaman majlis di taman terbuka dengan udara yang semula jadi dan dikelilingi kehijauan [...]

By | July 30th, 2018|Uncategorized|0 Comments

Detik Bahagia Muhammad Haresth ♥ Dr.Sitti Anis

Tanggal 22 Julai merupakan hari bersejarah bagi pasangan mempelai Muhammad Haresth bersama pasangannya Dr. Sitti Anis . Pemilihan tema ungu menyerikan lagi susasana majlis . Diiringi lampu chandeliar dan taman menjadikan lagi majlis lebih versetail . Mereka meletakkan kepercayaan kepada team kami untuk merealisasikan majlis impian mereka . Setiap dekorasi untuk sesebuah majlis kami akan [...]

By | July 27th, 2018|Uncategorized|0 Comments

Hari Guru Pasti Sepang At De’Emerald Garden

"Guru umpama lilin yang menghabiskan dirinya sendiri untuk mencerahkan kehidupan orang lain" Begitulah guru dan menghargai pengorbanan mereka hingga terciptanya "Hari Guru" . Setap tahun kita akan menyambut Hari Guru pada 16 May . Hari dimana para guru dapat penghargaan dari anak-anak didik mereka . Bagi menjadikan Majlis Hari Guru ini lebih diingati, Para Guru [...]

By | July 23rd, 2018|Uncategorized|0 Comments

Detik Bahagia Hanif ♥ Nadirah

23 June 2018 bersamaan Sabtu telah berlangsungnya perkahwinan dua pasangan sejoli, Hanif dan Nadirah . Memilih De'Emerald Garden sebagai tempat berlangsungnya detik bersejarah mereka . Pemilihan rona lembut ungu, peach dan gold menyerlahkan lagi kelembutan dan keayuan diwajah dua merpati sejoli ini . Ditambah dengan kreativiti juru gambar kami memilih tempat sekitar garden untuk sesi [...]

By | July 20th, 2018|Uncategorized|0 Comments

Dinner Package At De’Emerald Garden

Hai, berjumpa lagi ! Ada yang tertanya, De'Emerald ni cuma ada pakej Hi-Tea ja ke ?. Eh, jangan risau ~ ~ Selain Hi-Tea, kami juga ada pakej Dinner tau ! Dinner adalah acara makan yang dilakukan pada waktu malam. Jika pakej Hi-Tea, kebiasaanya masa akan banyak terluang bersama rakan kerja . Manakala Dinner, anda boleh [...]

By | July 11th, 2018|Uncategorized|0 Comments

Hi-Tea Package At De’Emerald Garden

Hello everyone ! Hari ni, kami nak bagitahu yang De' Emerald ada menyediakan pakej Hi-Tea untuk semua ! Apa itu Hi-Tea ? Hi-Tea atau High Tea adalah acara minum petang bersama hidangan snek kecil seperti kek atau roti . Hi-Tea adalah majlis sosial yang kebiasaanya diraikan bersama rakan bisnes, rakan kerja dan majlis-majlis korporat . [...]

By | July 9th, 2018|Uncategorized|0 Comments

FASHION RUNAWAY At De’Emerald Garden !

De'emerald boleh buat fashion show ke ??? Of course lah boleh ! dewan besar macam macam majlis boleh buat kat sini. Kali ni nak cerita pasal fashion show yang pernah berlangsung di dewan De'Emerald. Pemilihan konsep versetail yang cukup tepat . fashion show busana perkahwinan dengan latar belakang taman dewan De'Emerald. Mempunyai pentas 576sqft dengan [...]

By | July 6th, 2018|Uncategorized|0 Comments

Storytell : Buffet Ramadhan 2018(Siri 3)

Selepas makan, dah tentu lah sesi selfie , wefie , groufie dan sebagainya . Eh, De'Emereld ada landskap lawa tau . haaa . Korang boleh abdikan gambar korang berlatar belakangkan kehijauan tumbuhan yang cantik ^.^ Banyak feedback positive yang kami dapat . Berdasarkan data yang diambil, ramai customer yang repeat datang . Tak kurang juga [...]

By | July 3rd, 2018|Uncategorized|0 Comments